1) Προυποθέσεις ηλικίας οδηγού

  • Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ελάχιστο όριο ηλικίας 23 έτη και μέγιστο 70 έτη.

Οι ενοικιαστές ηλικίας 19-22 ετών υπόκεινται στην προσαύξηση Νέων Οδηγών.

  • Ενοικίαση δίτροχου οχήματος

Ελάχιστο όριο ηλικίας 21 έτη και μέγιστο 70 έτη.

Οι ενοικιαστές ηλικίας 19-20 ετών υπόκεινται στην προσαύξηση Νέων Οδηγών.


2) Παραλαβή Ενοικιαζόμενου Οχήματος

Κατά την παραλαβή του οχήματος θα πρέπει να υποδείξετε τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Άδεια Οδήγησης και αν είναι απαραίτητο Διεθνή Άδεια Οδήγησης.
  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο του ενοικιαστή.
  • Μια έγκυρη Πιστωτική κάρτα.

Ο ενοικιαστής απαιτείται να προσκομίσει πιστωτική κάρτα για εγγύηση της ενοικίασης ακόμα και αν η πληρωμή γίνει με μετρητά ή χρεωστική κάρτα.

Όταν παραλαμβάνετε ένα ενοικιαζόμενο όχημα, συμφωνείτε σε μια δέσμευση ποσού ως εγγύηση. Το ποσό αυτό θα είναι δεσμευμένο στην πιστωτική σας κάρτα για την διάρκεια της μίσθωσής σας. Εάν το όχημα επιστρέψει χωρίς καμιά ζημιά, το ποσό θα απελευθερωθεί και πάλι. Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει το ποσό αυτό διαθέσιμο στην κάρτα σας, εξαρτάται από τον πάροχό σας. Κατά μέσον όρο, παίρνει τουλάχιστον 3 ημέρες.

*Εάν ο ενοικιαστής δεν υποδείξει τα απαραίτητα έγκυρα έγγραφα, η Kimolos Moto μπορεί να αρνηθεί να προβεί στην ενοικίαση οποιουδήποτε οχήματος. Σε αυτή την περίπτωση, το ποσό που έχει καταβληθεί δεν επιστρέφεται και η κράτηση ακυρώνεται.


3) Άδεια Οδήγησης

Ο ενοικιαστής πρέπει να έχει στην κατοχή του έγκυρο δίπλωμα οδήγησης το οποίο να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν.

Η Διεθνής Άδεια Οδήγησης απαιτείται από τους οδηγούς που δεν είναι πολίτες της Ευρωπαικής Ένωσης(με εξαίρεση τους πολίτες της Νορβηγίας, Ελβετίας και Ισλανδίας) καθώς και από κατόχους άδειας οδήγησης η οποία δεν είναι στα αγγλικά.


4) Επιπλέον οδηγοί

Για τον επιπρόσθετο οδηγό ισχύουν οι ίδιες προυποθέσεις σχετικά με το όριο ηλικίας και το δίπλωμα οδήγησης που ισχύουν για τον κύριο οδηγό/ενοικιαστή.

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για έναν επιπρόσθετο οδηγό καθώς η παροχή αυτή περιλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασης και στις ασφαλιστικές καλύψεις.


5) Μισθωτήριο Συμβόλαιο και έλεγχος για ζημιές

Με την παραλαβή του οχήματος θα δίνεται στον ενοικιαστή το Μισθωτήριο Συμβόλαιο ενοικίασης το οποίο θα πρέπει να ελέγξει, να διαβάσει τους επισυναπτόμενους όρους και να υπογράψει.

Είναι πολύ σημαντικό στην παραλαβή ο ενοικιαστής να ελέγξει το όχημα και να αναφέρει οποιαδήποτε ζημιά υπάρχει ήδη σε αυτό ώστε να αποφευχθεί η χρέωση ζημιάς από προηγούμενη ενοικίαση.


6) Ελάχιστος χρόνος μίσθωσης:

Μία ημέρα. Μετά την ολοκλήρωση της 24ωρης ενοικίασης οχήματος, ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με το κόστος μιας ολόκληρης επιπλέον ημέρας.


7) Επέκταση ενοικίασης

Εάν ο ενοικιαστής επιθυμεί να κρατήσει το ενοικιαζόμενο όχημα περισσότερο από την περίοδο που έχει ήδη συμφωνήσει, θα πρέπει να επικοινωνήσει με το κατάστημα της Kimolos Moto για να σημειωθεί η παράτασή της ενοικίασης και να υπογραφεί το νέο Μισθωτήριο Συμβόλαιο. Αυτό θα πρέπει να γίνει πριν από τη λήξη της μίσθωσης.

Αν δεν είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας, τότε θα πρέπει να επιστρέψετε το όχημα από τη στιγμή που ορίζεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικίασής σας.


8) Παραδόσεις – Παραλαβές εκτός ωρών λειτουργίας 20:00 – 9:00 (Κατόπιν συνεννόησης):

Επιβάρυνση 10 ευρώ.


9) Παιδικό κάθισμα: 3,00 ευρώ/ημέρα (Παρέχονται κατόπιν συνεννόησης).

Εξασφαλίστε την ασφάλεια των παιδιών σας με ένα παιδικό κάθισμα από την Kimolos Moto. Επιλέξτε ανάμεσα σε:

  • Παιδικό κάθισμα κατηγορίας 0+/1: Ιδανικό για παιδιά με βάρος μεταξύ 0 – 18 kg.
  • Παιδικό κάθισμα κατηγορίας 1/2/3: Ιδανικό για παιδιά με βάρος από 9 – 36 kg.
  • Παιδικό κάθισμα booster : Ιδανικό για παιδιά 5 - 10 ετών.

Τα παιδικά καθίσματα παραδίδονται καθαρισμένα και ήδη εγκατεστημένα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.


10) Ασφάλεια Προς Τρίτους

Τα οχήματα της Kimolos Moto είναι ασφαλισμένα:

Έναντι τρίτων (εξαιρουμένων του οδηγού) για θάνατο και σωματικές βλάβες έως 1.220.000 ευρώ.

Για υλικές ζημιές τρίτων ανά ατύχημα (εξαιρουμένου του οχήματος της Kimolos Moto έως 1.220.000 ευρώ)

Τι δεν καλύπτει:

  • Ολική ή μερική κλοπή του οχήματος
  • Θάνατο ή σωματικές βλάβες του οδηγού του οχήματος της Kimolos Moto
  • Ζημιές στο όχημα της Kimolos Moto
  • Απώλεια ή καταστροφή κλειδιού του οχήματος
  • Απώλεια ή καταστροφή εξοπλισμού του οχήματος
  • Ζημιές στο κάτω μέρος του οχήματος, στην οροφή, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό.


11) Καύσιμα

Το όχημα θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμων με την οποία το έχει παραλάβει ο ενοικιαστής. Σε διαφορετική περίπτωση ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με τα καταναλωθέντα καύσιμα.


12) Τρόποι πληρωμής

Ο μισθωτής μπορεί να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, με μετρητά και με τραπεζική κατάθεση.


13) Κρατήσεις

Όλες οι κρατήσεις γίνονται με κατηγορία και συγκεκριμένο μοντέλο.

Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας επιβεβαιωμένης κράτησης, η Kimolos Moto διατηρεί το δικαίωμα να παρέχει στον πελάτη όχημα αντίστοιχης ή μεγαλύτερης κατηγορίας χωρίς επιβάρυνση του πελάτη.


14) Αλλαγή/Ακύρωση κράτησης

Εάν χρειαστεί να μεταβάλλετε ή να ακυρώσετε την κράτησή σας, παρακαλούμε στείλτε μας e-mail στο kimolos.moto@gmail.com ή καλέστε στο +30 6984278789.

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης 30 ή περισσότερες ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της ενοικίασης, επιστρέφεται το ποσό της προκαταβολής (τυχόν έξοδα επιβαρύνουν τον ενοικιαστή.

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης 29 έως 16 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της ενοικίασης, επιστρέφεται το 50% του ποσού της προκαταβολής (τυχόν έξοδα επιβαρύνουν τον ενοικιαστή).

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης εντός των 15 ημερών πριν την ημερομηνία έναρξης της ενοικίασης, η Kimolos Moto δικαιούται να ζητήσει την καταβολή ακυρωτικού τέλους αξίας ίσης με το ποσό προκαταβολής που έχει ζητηθεί.


15) No-show

Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν εμφανιστεί τη συμφωνημένη ημέρα και ώρα χωρίς προηγούμενη έγγραφη ή τηλεφωνική ειδοποίηση, η Kimolos moto θα προβεί σε ακύρωση της κράτησης και ο μισθωτής θα χρεωθεί με ακυρωτικό τέλος ίσο με το ποσό της προκαταβολής που του έχει ζητηθεί.


16) Μεταφορά με πλοίο

Απαιτείται έγγραφη εξουσιοδότηση από την Kimolos Moto κατά την παραλαβή του οχήματος. Κατά την διάρκεια μεταφοράς του οχήματος με πλοίο, δεν ισχύουν ασφαλιστικές καλύψεις.

*Σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ή ατυχήματος εκτός Κιμώλου, ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει το όχημα στο κατάστημα Kimolos Moto με δικά του έξοδα.


17) Ατύχημα

Σε περίπτωση ατυχήματος ο μισθωτής οφείλει να ενημερώσει την Kimolos Moto καθώς και την αστυνομία και να προσκομίσει στην επιστροφή το δελτίο καταγραφής της αστυνομίας.

Μην προσφερθείτε να πληρώσετε, να έρθετε σε συμβιβασμό ή να αποδεχτείτε την ευθύνη χωρίς την συγκατάθεση της Kimolos Moto.

Αν το όχημα δεν είναι πλέον ασφαλές για οδήγηση , επικοινωνήστε με την Kimolos Moto.

Σε περίπτωση ατυχήματος υπαιτιότητας του ενοικιαστή, επιβαρύνεται με 14 ευρώ για έξοδα διαχείρησης φακέλου ατυχήματος.


18) Πρόστιμα - Ποινές

Τα πρόστιμα και διοικητικές ποινές που προέρχονται από υπαιτιότητα του οδηγού, επιβαρύνουν πλήρως τον ενοικιαστή.

Σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων κατά τη διάρκεια της ενοικίασης, ο ενοικιαστής θα χρεώνεται την ενοικίαση μέχρι την παραλαβή των πινακίδων από την αρμόδια υπηρεσία.


19) Περιορισμοί-Χρήση Οχήματος

  • Δεν επιτρέπεται η χρήση σκούτερ για μεταφορά αριθμού επιβατών ή αποσκευών που ξεπερνούν το μέγιστο επιτρεπτό ωφέλιμο φορτίο με βάση τα χαρακτηριστικά του οχήματος και προκαλούν υπερφόρτωση αυτού.

Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό ότι το σκούτερ κυκλοφορεί με παραπάνω από τα προβλεπόμενα άτομα ή αποσκευές, ο ενοικιαστής οφείλει να επιστρέψει το σκούτερ αμέσως και χωρίς καμία απαίτηση επιστροφής χρημάτων και επίσης να καταβάλει το ποσό των 70 ευρώ λόγω υπερβολικής φθοράς όλων των εξαρτημάτων του σκούτερ και τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη χρήση του.

  • Απαγορεύεται η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών, η μεταφορά προσώπων ή αντικειμένων έναντι κομίστρου, η ρυμούλκηση άλλων αντικειμένων, αγώνες ταχύτητας, διδασκαλία οδήγησης ή χρήση του ενοικιαζόμενου οχήματος εκτός δρόμου.
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση μισθωμένου οχήματος αν έχει σκασμένο λάστιχο ή κάποια βλάβη.
  • Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής επιστρέψει το όχημα με υπερβολικά βρώμικο εσωτερικό (π.χ. λεκέδες από τρόφιμα, ποτά, τρίχωμα από ζώα, αλάτι, λάσπη ή χώμα στα καθίσματα) θα του επιβληθεί χρέωση έως και 85 ευρώ υποδηλώνοντας κακή χρήση εάν η κατάσταση του οχήματος απαιτεί ειδικό καθαρισμό.
Top